Page 7 - Αγγελικούλα Ζάχαρη, Αγγελικούλα Μέλι
P. 7

«Ξεκινήστε την ηµέρα σας
             µε ενέργεια, απολαµβάνοντας
                    ένα πρωινό γεύµα
                    µε ταχίνι & µέλι!»



             •  Ταχίνι ολικής αλέσεως,
                 Α’ ποιότητας χύµα
             •  Μέλι ανθέων, θυµαριού,            Μπάρες δηµητριακών
                 ελάτου, πευκόµελο.               µε βρώµη και µέλι
                                                  Υλικά:
                                                  2 ½ κούπες νιφάδες βρώµης
                                                  ½ κούπα καρύδια χοντροκοµµένα
                                                  ½ κούπα ηλιόσπορο
                  Δηµητριακά                      ½ κούπα σουσάµι
                                                  ½ κούπα ινδική καρύδα
             Χύµα                                 ½ κούπα σταφίδες
                                                  ή 5 σύκα ξερά ψιλοκοµµένα
                                                  ή 5 ξερά δαµάσκηνα ψιλοκοµµένα
             •   Νιφάδες βρώµης – πίτουρο βρώµης  ¼ κούπα γκότζι µπέρι
             •   Νιφάδες καλαµποκιού (Corn flakes)   ¼ κούπα κράνµπερις
                 χωρίς ζάχαρη                     1 κουταλάκι κανέλα
             •   Νιφάδες ολικής µε βύνη (Bran flakes)  ½ κουταλάκι αλάτι
             •   Bran sticks                      ½ µισή κούπα 80% κουβερτούρα υγείας
             •   Δαχτυλίδια µελιού (honey hoops)  (προαιρετικά)
             •   Νιφάδες σοκολάτας (Choco flakes)  2 κουταλιές σπορέλαιο
             •   Νιφάδες ολικής µε σιτάρι & ρύζι  1 κούπα µέλι
             •   Δηµητριακά απο βρώµη & σιτάρι    2 κουταλιές µαύρη ζάχαρη
             •   Δηµητριακά από βρώµη, σιτάρι,    2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής
                 σοκολάτα                         άλεσης
             •   Νιφάδες σοκολάτας ολικής άλέσεως
                 µε γεύση φράουλα                 Εκτέλεση
             •   Νιφάδες σοκολάτας ολικής άλέσεως  Ανακατεύετε καλά όλα τα στερεά υλικά
             •   Μούσλι                           εκτός της ζάχαρης σε µια λεκάνη.
                                                  Σε ένα µπαίν µαρί βάζετε τα υγρά και
                                                  ανακατεύετε µέχρι να πάρουν βράση και
                                                  να οµογενοποιηθούν. Ρίχνετε το µείγµα
                                                  στη λεκάνη µε τα στερεά και ανακατεύετε
                                                  καλά. Σε ένα µακρόστενο ταψί 20x30 εκ.
                                                  στρώνετε µια λαδόκολλα και απλώνετε
                                                  πάνω το µείγµα. Με ένα άλλο κοµµάτι
                                                  λαδόκολλας καλύπτετε την επιφάνεια και
                «Δοκιµάστε το χειροποίητο         την πιέζετε µε το χέρι σας και ένα κουτάλι
                παστέλι της Αγγελικούλας»         για να κάτσει το µείγµα. Βγάζετε την πάνω
                                                  λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερµασµένο
                                                  φούρνο για 15 λεπτά στους 180ºC πάνω-
                                                  κάτω. Το βγάζετε, το χαράζετε βαθιά
                                                  όσο είναι ακόµα ζεστό και κόβεται.
                                                  Ολοκληρώνετε το κόψιµο όταν κρυώσει.
                                                  Το τυλίγετε σε διάφανη µεµβράνη και το
                                                  φυλάσσετε σε δροσερό και ξηρό µέρος.




                                                7 7
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12